route1

Welkom op mijn website ikbenonderweg.nl

Ik ben onderweg van IJmuiden naar Sint Petersburg. Ongeveer 2800 km. De route: langs de kusten van de Noordzee, de Oostzee en de Baltische Zee. Door Duitsland, Polen, Kaliningrad (Rusland), Litouwen, Letland, Estland en Rusland.

Waarom deze reis?
Ik ben altijd onderweg naar ‘dat’: Straks moet ik dat doen. Volgende week moet dat af zijn. Over twee jaar wil ik dat bereikt hebben. Altijd maar rennen, rennen, rennen! Ik ga het nu eens anders doen, niet rennen naar “dat”, maar wandelend onderweg zijn. Sint Petersburg is het doel, maar via de mooiste weg en niet de kortste. Genieten van het wandelen, de ervaring van het onderweg zijn. Langs de zee.

Wat ik verwacht: rust, stilte, één voelen met de natuur, genieten, vrijheid (daarom ga ik alleen), geen prestatiedruk, relativering, leuke ontmoetingen. En natuurlijk tijd om na te denken!

Maar ook: mijn dierbaren missen (oei!), tegenslag, alleen voelen, lichamelijk ongemak, verdwaald zijn, niet klaverjassen, niet beschikken over de geneugten van het leven.

Ik ben benieuwd!

Veel leesplezier.